La delicadesa al servei del castanyer

En Giuseppe Rocca, en Pino tal com el coneixem tots, durant dos dies ens ha mostrat de forma magistral com ell fa el “cabagno ligure” …

cistell tradicional de la seva regió, la Liguria italiana que respira l’aire salat del Mar Mediterrani on conviuen castanyers i oliveres, doncs surt aquest cistell de castanyer que es una mesura “da metzza quarta di olive” 6kg i quart d’olives.

Aquí a dalt d’aquestes muntanyes del Pallars ens em entès amb italià, català, gallec, francès, castellà amb tota naturalitat, tots al voltant d’en Pino mentre anava fent les explicacions de com es fa el cabagno,

_MG_1576

en uns moments en que la cistelleria artística o contemporània sembla que agafa tot el protagonisme en el mon cisteller, encara podem disfrutar de com un mestre ens mostra la tècnica perfecte per fer un cistell tradicional amb castanyer, material difícil de manipular per la seva irregularitat i duresa, poc a poc ens anem adonant de que amb l’ofici d’en Pino ens en sortirem de totes les dificultats possibles per acabar el cistell

La perfecció surt de les seves mans, com les paraules de la boca, tan senzill, tan delicat, tan perfecte com tenir integrat l’ofici ancestral de fer un “cabagno” que transmet magistralment a qui te al davant. Aquests dies en Pino ha estat ambaixador de la Liguria italiana al Pallars i nosaltres em tingut la sort de ser-hi!

Advertisements
Aquesta entrada ha esta publicada en Tallers i cursos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s