FENT RAFAL

En motiu de la 10ª Fira de Les Fibres Vegetals que es celebra a Mas de Barberans uns membres de l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres hem fet feina juntament amb l’artista i cisteller anglès Tim Jonson http://www.timjohnsonartist.com/basketmaking/ per fer un rafal a la zona de la piscina municipal del Mas

La finalitat ha estat fer un rafal amb materials propis de la zona “canyes del canyà i polliços d’olivera”, on els usuaris de la piscina es poden refugiar d’aquest sol injust que a vegades tenim al mes d’agost. Les canyes no han estat el material idoni, ja que enteres admeten una torsió relativa, però per altre banda donen un acabat ferm i d’una importància estètica rellevant.

Amb el “savoir faire” i la perfecte harmonia dels cistellers catalans amb la tècnica de cistelleria que, ja fa uns anys, Tim Jonson porta desarrollant fixan-se amb els ocells quan teixeixen els seus nius, s’ha acabat l’obra amb plena satisfacció per part del grup.

L’altre motiu de fer el rafal també ha estat el preparar el taller que s’ofereix cada any als cistellers que participen a la fira. L’obra que s’ha portat a terme amb els alumnes ha estat un túnel, i hem emprat canya esquerdada, ja que donades les dimensions, la canya entera no hagués admès la torsió que comporta l’obra.

La qüestió es que durant tota la evolució de l’humanitat, s’han desenvolupat els pobles fent servir els materials vegetals que han tingut a l’abast i durant els dies que ha durat la fira que els visitants han pogut veure i admirar com els cistellers han fet els seus cistells s’han pogut sentir comentaris com este: ”Es pa vore, amb tota mena de brosses fan coses! I en cada país s’espavilen en lo que tenen”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Barraques, Fires. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s